Już 16.09.2021 pojawi się nowość – Błonnik DuoLife Fiber.
To produkt dedykowanym osobom z problemami ze strony przewodu pokarmowego na tle zapalnym. Rewelacyjnie sprawdzi się także dla osób, które chcą wspierać prawidłowe przyswajanie składników odżywczych z przewodu pokarmowego.
Od 16.09.2021r. pojawią się w ofercie:
Błonnik DuoLife Fiber
w formie płynnej, w butelce o pojemności 750ml
Błonnik DuoLife Fiber Powder.
w postaci proszku (do zagęszczenia pokarmów), w opakowaniu będzie 20 saszetek po 10g.
Nasza nowość dedykowana jest osobom, którym dokucza zgaga oraz dla osób, które chcą wspierać prawidłowe funkcje pęcherzyka żółciowego.
Razem z Duolife aloes (z miodem i oregano) będą cennym składnikiem w naszej kuchni.
W błonniku DuoLife Fiber znajdziesz aż 4 źródła rozpuszczalnego błonnika pokarmowego.
To 100% naturalny skład, oparty na wysokiej zawartości rozpuszczalnego, brandowanego błonnika pokarmowego oraz dodatkowych komponentów. Takich jak: ASTRAGIN® (to zastrzeżona formuła ekstraków roślinnych z żeń-szenia fałszywego (Panax notoginseng) i traganka błoniastego(Astrogalus membranaceus)) oraz BOSWELLIN® (to zastrzeżona formuła ekstraktu z kadzidłowca indyjskiego (Boswellia serrata)).
Płynna formuła błonnika DuoLife Fiber to 4 zastrzeżone formuły: SUNFIBER®, FIBERGUM™, BOSWELLIN® i ASTRAGIN®
W błonniku DuoLife Fiber Powder również znajdziesz 4 źródła rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Stworzony został w oparciu o 4 zastrzeżone formuły: NUTRIOSE®, SUNFIBER®, INAVEA™ BAOBAB ACACIA oraz IMMUNEL™.
Jeśli zastanawiasz się po co Ci błonnik i czy nie wystarcza go w diecie, to zerknij, na to co wyróżnia nasze nowości od błonników zawartych w pokarmach oraz tych, które są już na rynku w formie suplementów.
Warto pamiętać, że błonnik pokarmowy (włókno pokarmowe) pełni bardzo ważną funkcję żywieniową, pomimo tego, że nie jest trawiony w przewodzie pokarmowym i nie ulega wchłanianiu do krwioobiegu. Ma pozytywny wpływ na wiele procesów metabolicznych i fizjologicznych w organizmie człowieka. Jest zaliczany do tzw. prebiotyków.
Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dzienne zapotrzebowanie u osób dorosłych to 20 – 40g. Instytut Żywności i Żywienia podaje normy (dla Polski) na poziomie 30-35g dziennie dla osoby dorosłej.
Obserwacje naukowe pokazują, że społeczeństwa, w których błonnik spożywany jest na poziomie 30-40g dziennie mają mniejszy odsetek kłopotów pokarmowych, krążeniowych i odpornościowych oraz związanych z tym problemów zdrowotnych.